Vergeet je handdoek niet

De belangrijkste ongeschreven WET onder naturisten is dat je altijd (en dan bedoelen we dus écht ALTIJD!) plaatsneemt op een zelf meegebrachte handdoek of liever nog een badlaken. Zitten of liggen doet hier in het geheel niet ter zake. Doe je dit niet, dan krijg je gegarandeerd te maken met commentaar van andere gasten of mensen die hun neus voor je ophalen. Je geeft daarmee namelijk onmiddellijk aan geen flauw benul te hebben van de hygiëne die naturisten hoog in het vaandel hebben staan. Wij komen hier later nog op terug.

Deze belangrijke regel geldt trouwens ook voor bijvoorbeeld (houten) bankjes in een park maar zelfs voor je eigen (tuin)meubilair. Dit is een ongeschreven wet voor naturisten. De enige uitzondering die we kunnen bedenken is de rand van het zwembad, want een natte handdoek is natuurlijk niet zo handig ;-)  

Ga je een eindje wandelen? Neem dan voor de zekerheid een handdoek of omslagdoek mee voor je weet maar nooit.

Gedraag je alsof je gekleed bent

In het algemeen geldt: gedraag je zoals je zou doen als je gekleed zou zijn. Afwijkend gedrag als "kijk mij eens bloot zijn" valt anderen onmiddellijk op en wordt op zijn zachtst gezegd niet gewaardeerd. Wij als doorgewinterde naturisten pikken de debutanten er meestal meteen tussenuit, en niet alleen vanwege de witte billen. ;-)

Spreek niet meteen iedereen aan

Spreek niet meteen iedereen aan (lees: beste heren, ga niet meteen proberen contact te leggen met alle dames van de camping of het resort). Dit kan zeer intimiderend zijn en (bij mannen) zelfs 'hitsig' overkomen. Het feit dat we allemaal naakt zijn betekent niet dat we één grote familie zijn. Een goede manier om contact te leggen met andere naturistische gasten is om bijvoorbeeld deel te nemen aan georganiseerde animatie en sportactiviteiten die op veel campings en resorts heel gangbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn pétanque (jeu de boules), badminton, volleybal en boogschieten.

Niet naar blote mensen staren, maar elkaar in de ogen kijken als je een praatje maakt

Je staart niet naar andere mensen en je kijkt elkaar in de ogen als je met elkaar praat. Het is natuurlijk bijzonder onprettig voor dames om te merken dat je de hele tijd naar haar borsten zit te kijken. En dit geldt tijdens een gesprek, maar uiteraard ook als je één of 2 tafels verder zit.

Dus ook hier geldt weer: gedraag je zoals je dat ook zou doen als iedereen gekleed zou zijn. Wees dus a.u.b. geen blote voyeur, want dat zou je naturistische vakantie ernstig kunnen bekorten.

Naakt foto's maken

Veel naturisten worden bloednerveus als ze iemand zien lopen met een camera, zeker als deze persoon een man is en ook nog eens gekleed is. Je ziet zelfs mensen die dan snel een handdoek omslaan, wat aantrekken of snel de caravan of tent induiken. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat je zo in je blootje op internet kunt staan in een pose die nou niet meteen erg flatteus hoeft te zijn. Dit is dus een ernstige beperkingen van andermans vrijheid waar het bij het naturisme nou juist om gaat!

Je fototoestel of filmcamera blijft in principe achter in je accommodatie. Je maakt dus geen foto- of filmopnamen van mensen zonder uitdrukkelijke toestemming (en nee, dus ook niet met je mobiele apparatuur als je smartphone, iPhone of iPad!), en al helemaal niet stiekem! Hier krijg je gegarandeerd GROTE problemen mee, vooral als je zelf (wat) kleding draagt. Nee, dit is een van de grootste fouten die je kunt maken als je je op een naturistische locatie begeeft.

N.B. Hier maakte Tessa foto's voor de website zonder dat er iemand in de buurt was ;-)

Douchen

Je gaat altijd eerst uitgebreid douchen (met shampoo en/of zeep!) voordat je gaat zwemmen of plaatsneemt in bijvoorbeeld een bubbelbad. Jij wilt toch ook niet in het zweet en andere lichamelijke afvalproducten van andere mensen bubbelen? ;-)

O, en je zwemt NOOIT in (zwem)kleding. In (vrijwel) alle gevallen worden zwembroeken, strings of slipjes niet getolereerd, en probeer al helemaal niet in een badpak of met shorts een zwembad in te gaan! Dat is écht een garantie om ruzie te krijgen met de verantwoordelijke voor de zwembad hygiëne en het onderhoud. Neem dat gerust van ons aan!

Wees erg voorzichtig met fysiek contact

Wees voorzichtig met aanrakingen en ander fysiek contact met 'vreemden' en probeer dit in de meeste gevallen te vermijden. In andere bewoordingen: je raakt elkaar niet aan tenzij daar expliciet om wordt gevraagd, bijvoorbeeld als iemand je vraagt om zijn of haar rug in te smeren met zonnebrandcrème.

Wees discreet!

Je praat niet over je intieme delen en je maakt geen opmerkingen of complimenten over lichamelijke kenmerken van anderen die je met kleren aan niet gezien zou hebben.

En over discretie gesproken: je praat er NOOIT met je vrienden of collega's over als je een gemeenschappelijke kennis bent tegengekomen op het naaktstrand of naturistencamping. Niet iedereen is er wellicht zo open over als jij.

Een arm over de schouder van je partner, een kusje of een knuffel? Natuurlijk, dat mag heus wel! Maar heb je behoefte aan 'meer' dan dat, dan doe je dat op je eigen kamer, in de caravan of in de tent, en niet in het openbaar, punt. Want geloof ons, niemand zit er op te wachten om naar jouw geflikflooi te kijken. Ook dit wordt zacht gezegd erg afgekeurd door de eigenaren van het naturistenterrein, maar ook door andere aanwezige gasten.

Verwar naturisme nooit met seks!

En last but not least: verwar naturisme nooit met seks! Natuurlijk doen ook naturisten aan seks, maar naturisme en erotiek zijn twee zaken die totaal los van elkaar staan, einde discussie. Dus mocht je (blijven) denken dat bloot een direct verband heeft met seks, blijf dan vooral (ver) uit de buurt van naturistische locaties, want je gedrag zal snel opvallen en je wordt van het terrein verwijderd nog voordat je "sorry, ik had het verkeerd begrepen'' kunt zeggen. 

Veel mannen - die niet bekend zijn met het naturisme - zijn bang om een erectie te krijgen. Wel, een erectie krijgen de meeste mannen niet op een naturistenterrein, gewoon vanwege de aseksuele setting van het bloot. Gebeurt het wel, ga daar dan in dat geval niet mee rondlopen, maar sla even een handdoek om en neem een koude douche of ga even zwemmen tot het 'over' is. Op een naturistencamping of -resort rondlopen met een (semi-)erectie wordt niet getolereerd.

Bedankt voor het lezen, wij hopen dat je er iets aan hebt gehad. Mocht je meer willen weten over naturisme, lees dan ook onze Veel Gestelde Vragen eens.

  

Poll

Welke vakantie heeft jouw voorkeur?

Test jouw kennis!

Ik heb een nieuwstip!

Sociale Media

Volg ons op Sociale Media!

Je bent dan als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over naaktrecreatie.

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Instagram

Contact opnemen

Naaktrecreatie.com
Bouwe en Tessa de Jong

Naaktrecreatie.com -

Zoeken

DMC Firewall is a Joomla Security extension!