Badkleding weggooien

Voor ons geldt het 'klassieke' verhaal: Bouwe 'ontdekte' in zijn studietijd de sauna en vrij snel daarna bezocht hij zijn eerste naturistenterrein. Toen wij in 1992 een relatie kregen gingen we regelmatig samen naar de sauna en de zomer daarop…. jawel, gingen we samen naar een naturistencamping!

Sindsdien hebben we voor wat betreft het kamperen onze badkleding definitief naar de prullenbak verwezen. Alleen als we geen keus hebben en toch een nachtje op een 'textielcamping' moeten blijven, dan is dat niet anders, maar dan weten we meteen weer waarom we naturist zijn geworden. :-)

Hoe reageerden jullie familie, vrienden en kennissen toen jullie het vertelden?

Al onze vrienden, kennissen en familie reageerden heel relaxed toen wij het vertelden. Sommigen zeiden: “Wat grappig, dat doen wij ook al jaren!” Anderen zeiden: “O, da’s niks voor mij, maar als jullie dat prettig vinden dan hebben wij daar geen enkele problemen mee.” Ook op Facebook en Twitter is er NIEMAND geweest die ons is gaan ontvrienden/ontvolgen naar aanleiding van dit ‘nieuws’.

Het mooie is, dat wanneer je zegt naturist te zijn, dat je meteen flink wat vragen kunt beantwoorden en gelijk wat hardnekkige vooroordelen de wereld uit kunt helpen!

Tessa op de parkeerplaats van Lous Suais

Voor een 'beginner' kan zelfs een bezoek aan een gemengde sauna een spannende onderneming zijn, maar we zullen een paar voorbeelden noemen: 

- Bloot inkopen doen in een supermarkt op de camping, dat blijft voor ons toch een beetje 'onwennig'.
- Op campings zijn vaak gezamenlijke douches. Nou, dat hoeft voor ons niet, wij douchen liever 'privé'.
- Bij Cap d'Agde (Frankrijk) is een supergroot complex wat eigenlijk een stad is. Hier zijn veel plaatsen waar je het idee hebt dat je in je nakie door het centrum van een middelgrote stad loopt. Ook rijden mensen daar vaak in hun blootje op de fiets en zelfs in een auto, want de afstanden zijn best groot eigenlijk.... Dat kan in eerste instantie een hele aparte gewaarwording zijn is onze ervaring.....

Tessa loopt over naakt straat bij Charco del Palo

Tessa:"Inderdaad op grootschalige plekken kun je je in je blootje ongemakkelijker voelen, toch raar als je naakt door een dorp rondloopt. Maar je realiseert je het meeste dat je bloot bent als er veel anderen gekleed zijn... Zo vind ik het jammer dat er bij sauna’s zoveel badkleding dagen zijn; als er 1 plek is waar je toch gewoon bloot rond zou moeten kunnen lopen is het daar wel. Maar over je ongemakkelijk voelen: andersom geldt dit ook, als je als enige op een grote naturistencamping gekleed rond gaat lopen. Tenminste, ik zou me daar dan heel ongemakkelijk bij voelen."

Bouwe: "Niet vaak, maar als je bij voorbeeld Vera Playa bezoekt in Zuid-Spanje, dan begeef je je feitelijk in een middelgrote stad met appartementencomplexen en winkels en er rijden zelfs auto’s rond. Het voelt dan wel eens alsof je iets doet wat niet hoort, ik bedoel dat het dan lijkt alsof je in je blootje door Amsterdam loopt. Verder draag ik bij onze B&B meestal kleding als er mensen verwacht worden die we kennen, of als mensen vertrekken. Vaak is de band met onze gasten zo groot geworden dat men je een knuffel wil geven. Hoewel zij dan (uiteraard) gekleed zijn omdat ze op het punt staan om te vertrekken vind ik dat toch wat ongemakkelijk als ik eerlijk ben."

Streeploos bruin worden, een van de fijnste dingen van naaktrecreatie

Tessa:"Het is gewoon heerlijk als het lekker weer is om in je blootje naar buiten te kunnenen wij hoeven hier niet na te denken of de buren ons kunnen zien. Ik voel me – als ik het dan al moet dragen – ook een stuk dikker in een bikini, dan heb je toch dat je buikje over je broek hangt, en zo kan ik nog wel even doorgaan. En dan heb ik het nog niet over als je het zwembad uitkomt en dat dan je zwemkleding aan je lijf plakt. O ja, mag ik nog een nadeel noemen? Je kunt aan het eind van de dag niet zien hoeveel bruiner je bent geworden, omdat je geen streepjes hebt. :-) "

Bouwe: "Het fijnste vind ik het gevoel van vrijheid, dat is eigenlijk met geen pen te beschrijven. Als we zelf op vakantie zijn, en ik moet een zwembroek dragen omdat het een ‘geklede’ bestemming is, dan voelt dat net alsof ik een luier draag, heel vreemd voelt dat, zeker in het begin! Verder vind ik het gewoon praktisch, geen gehannes in kleedhokjes en wat hebben we nou eigenlijk te verbergen?"

Met de zon op je blote huid op een tropisch eiland, het kan niet beter zou je zeggen

Dat was wat ons betreft onder andere Sunset Waters op Curaçao. Het vervelende is alleen dat dit resort in 2009 zijn deuren heeft moeten sluiten vanwege een faillissement. Ook Charco del Palo op Lanzarote scoorde wat ons betreft hoog qua plek, omgeving en klimaat.

Misschien niet het mooiste, maar het meest bijzondere terrein blijft toch Helio Marin Oltra, bij Cap d'Agde aan de Middellandse Zee. Dit is een middelgrote naturistische stad met hotels, restaurants, supermarkten, een postkantoor, een politiebureau en zelfs kledingwinkels (ehm, jawel!), en alles in je blootje dus.

Verder vonden wij Domaine des Lauzons en Domaine de Lambeyran mooie terreinen waar je uitgebreide naturistische wandelingen kunt maken.

Wij op Costa Rica

Het liefst natuurlijk wel, maar het beperkt de keuze van je vakantiebestemming wel een beetje. Daarnaast kunnen wij hier het gehele jaar naar hartenlust bloot rondlopen. En omdat wij in een dal zitten komt het voor dat het al in februari of nog in november warm genoeg is om lekker bloot buiten klusjes te doen.

Toen we nog in Nederland woonden kozen we meestal wel voor een naturistische bestemming, maar dat was meestal op een camping. Tegenwoordig proberen - we als het even kan - ook 'overzeese' naturistische bestemmingen te bezoeken. Zo zijn we in 2017 in Sri Lanka geweest en hebben we in 2018 een rondreis door Mexico gemaakt.

Wij bij het zwembad

Heb je een vraag over hoe wij persoonlijk naturisme ervaren, en hebben wij die niet beantwoord in een van onze andere vragen? Mail ons dan gerust. Zoals je inmiddels al hebt gemerkt hebben we niets te verbergen! :-)

  

Poll

Welke vakantie heeft jouw voorkeur?

Test jouw kennis!

Ik heb een nieuwstip!

Sociale Media

Volg ons op Sociale Media!

Je bent dan als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over naaktrecreatie.

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Instagram

Contact opnemen

Naaktrecreatie.com
Bouwe en Tessa de Jong

Naaktrecreatie.com -

Zoeken

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd