zondag 22 mei 2022 12:43

Ongewenste foto’s & video’s

Geschreven door
Ongewenste foto’s & video’s Ongewenste foto’s & video’s

Zo maar even een hersenspinsel voor de zondag... Heb jij dat ook, dat je soms van een wildvreemde

– zonder enige aankondiging – foto’s krijgt opgestuurd via Messenger? En dan heb ik het natuurlijk over foto’s van z’n blote lichaam. En dan gaat het meestal niet om foto’s van z’n torso, maar vooral de onderste helft van het lichaam. En de meeste gevallen betreft het een man.

Mij overkomt dit in ieder geval de laatste tijd steeds meer, dat je ’s ochtends Facebook of Instagram opent en je blote foto’s van wildvreemden tegenkomt. Heel vaak wordt er trouwens wel eerst even gevraagd of je foto’s zou willen ontvangen. Ik zou niet weten waarom ik van iemand die ik niet ken naaktfoto’s zou willen zien en ik bedank hier dan ook altijd vriendelijk voor. Geen idee wat de achterliggende gedachte is. De opzet is in ieder geval niet om een goede en serieuze discussie te voeren.

Heel soms krijg ik ook foto’s van vrouwen aangeleverd, de ene is nog knapper en voller van boven dan de andere. Maar als je goed kijkt zie je al meteen dat het om nep-profielen gaat, dus die blokkeer ik meteen.

Los van wat de precieze reden is om foto’s van jezelf je in vol ornaat te willen versturen naar een wildvreemde: het lijkt me niet handig om dit via Facebook te doen met al hun strenge regels. Zo wilde ik gisteren een bericht posten met een foto waar helemaal niets te zien was; tegen ons principe in zelfs mijn billen helemaal verstopt achter een ‘plakplaatje’. Het bericht kwam er niet door, pas toen ik een foto erbij plaatste zonder een stukje blote rug bleef het bericht staan. :-(

Maar goed, ik wijk af van het onderwerp… Ik vraag me echt heel erg af wat de achterliggende gedachte is van iemand om een onbekende blote foto’s van zichzelf te willen sturen. De bijbehorende tekst gaat vaak ook niet verder dan “hallo” of “hi”, dus veel hebben ze verder niet te melden. Is het alleen de trotsheid op hun lichaam of zou er nog meer achter zitten? Ik heb echt geen idee.

Als jij dit voor me zou kunnen ophelderen dan hoor ik het graag.
Ik wens je in ieder geval een fijne zondag! Tessa

Gelezen: 557 keer Laatst aangepast op zondag 22 mei 2022 13:37

4 reacties

 • Reactielink Jo woensdag 22 juni 2022 18:57 Geplaatst door Jo

  Volgens een Amerikaans onderzoek uit 2019 doen die mannen dat vooral omdat ze hopen dat de ontvanger hiervan opgewonden wordt en om naaktfoto's terug te krijgen. Totaal nutteloos, want volgens dezelfde studie reageren zo goed als alle vrouwelijke ontvangers hier negatief op.

  Rapporteren
 • Reactielink Robin de Jong/ Naturisten Nudisten Nederland zondag 22 mei 2022 23:35 Geplaatst door Robin de Jong/ Naturisten Nudisten Nederland

  Het neigt naar exhibitionisme. Ook omdat zij waarschijnlijk verwachten complimenten te ontvangen voor hun weledele heer daar beneden. Ik snap de intentie totaal niet en hoop dat zulk volk ook wegblijft van het Naturisme en Nudisme. Gemiddeld genomen krijg ik er twee a drie per week die daarna voordelig een enkele vliegreis uit de groep (indien in mijn groep) krijgen voorgeschoteld! Verschrikkelijk irritant volk dat juist de naam naar beneden haalt door dit soort overmatig spam in de rondte te gooien.

  Rapporteren
 • Reactielink Ketelbinkie zondag 22 mei 2022 16:47 Geplaatst door Ketelbinkie

  Ik begrijp dat ongewenst bloot foto's zonder enige gesprekken vooraf ongepast zijn. De reden wellicht. Mannen vinden het spannend om te sturen en denken of niet na of hopen op een reactie. Misschien een beetje vergelijkbaar voor sommigen welke bloot recreatie ook spannend vinden, hopen dat er iemand kijkt naar hem of hun. Zelf ook kijken naar blote lichamen en dit opwindend vinden. Hoewel de maatschappij dit afkeurd, het is toch ook menselijk. Blijkbaar zijn er ook vrouwen die dit doen, iets wat ik al jaren zeg.
  Een taboe sfeer, maar is het dan wel zo ongewoon of maken wij mensen het zo?
  De reacties kunnen ook normaal, zeggen ; joh hier heb ik geen behoefte aan en een normaal gesprek beginnen of blokkeren wanneer je dit nodig vindt.

  Rapporteren
 • Reactielink Adrie Derks zondag 22 mei 2022 15:51 Geplaatst door Adrie Derks

  Nee, echt geen idee wat ze er mee willen bereiken.
  Soms heb ik in een chat met een bekende wel wat nette maar duidelijk blote foto’s uitgewisseld maar geen geslachtsdelen gedeeeld( hahaha).
  Ik zie er ook geen enkel nut in we weten toch wel hoe een bloot mens er uit ziet?

  Rapporteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

  

Poll

Welke vakantie heeft jouw voorkeur?

Test jouw kennis!

Ik heb een nieuwstip!

Op de hoogte blijven?

 

Sociale Media

Volg ons op Sociale Media!

Je bent dan als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over naaktrecreatie.

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Instagram

Contact opnemen

Naaktrecreatie.com
Bouwe en Tessa de Jong

Naaktrecreatie.com -

Zoeken

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd