zaterdag 21 mei 2022 12:45

Vraag het Tessa

Geschreven door
Vraag het Tessa Vraag het Tessa

Een vraag die me toch best wel vaak wordt gesteld is “Wat moet ik doen als ik een erectie krijg”.

Nu is dit in principe een wat lastige vraag voor mij als vrouw, maar ik heb advies ingewonnen bij mijn wederhelft. :-)

Als je bang bent dat je een erectie krijgt, dan ben je waarschijnlijk nog nooit naar een naaktstrand geweest. Tenminste, ik neem aan dat dit een eerste stap is voor iemand die niet gewend is om naakt te recreëren.

Ik kan je echt gerust stellen: er is niets ‘spannends’ aan om blote mensen te zien op het strand of op een naturistenterrein, en het is al helemaal niet erotisch. Er valt niets te raden wat op het textielstrand natuurlijk wel het geval kan zijn, dan zou je je nog kunnen afvragen hoe ziet hij/zij eruit zonder badkleding.

Maar deze ‘spanning’ wordt helaas wel meegegeven door de media. Als je iemand op televisie in z’n blootje ziet dan volgt hier meestal direct een seksscène op. Je ziet zelden iemand gewoon bloot omdat hij of zij wil douchen of bloot wil zonnen. En in de media wordt vaak een direct verband gelegd tussen bloot en seks. Heel jammer, zeker omdat dit niet meehelpt bij de acceptatie van naaktrecreatie, wat dus helemaal niets met seks te maken heeft.

Maar goed, terugkomend op de vraag. De kans dat je een erectie zult krijgen is echt heel klein, en dit zou je ook best kunnen overkomen op een textielstrand tussen alle schaars geklede mensen. En mocht je het gevoel krijgen dat dit wel het geval is, ga dan even op je buik liggen of sla een handdoek om je heen. Je kunt natuurlijk ook even de zee ingaan om af te koelen. :-)

Het allerbelangrijkste: ga nooit rondlopen met een erectie! Dit wordt absoluut niet getolereerd op een naturistenterrein, en dit heeft ook helemaal niets met naturisme te maken.

Gelezen: 1187 keer Laatst aangepast op zaterdag 14 mei 2022 10:17

4 reacties

 • Reactielink Jo zondag 22 mei 2022 17:14 Geplaatst door Jo

  Zichtbaar met een erectie rondlopen of liggen versterkt bij heel wat mensen de perceptie dat naturisme een soort van pervers seksueel gedoe is. Dit ondergraaft de tolerantie voor naturisten en publieke plaatsen waar naakt kan gerecreëerd worden. Er zijn de voorbije maanden en jaren al verschillende initiatieven en acties geweest tegen naturisme, lees de pers er maar op na.
  Verberg dus een erectie als niet je eigen ramen wil ingooien.

  De vergelijking met herten is te gek om los te lopen. Herten kakken en pissen ongegeneerd op alle mogelijke plaatsen zonder rekening te houden met andere aanwezigen, vechten fysiek met elkaar om nadien een vrouwtje te kunnen bespringen, ... Doe je dat ook op een naaktstrand??

  Rapporteren
 • Reactielink Adrie Derks zondag 22 mei 2022 12:28 Geplaatst door Adrie Derks

  In de afgelopen 50 jaar dat ik bewust naakt recreeer is het spontaan krijgen van een erectie mij nooit overkomen.
  Anderzijds ben ik van mening als het je wel overkomt dat rustig blijven liggen of zitten beter is als rond gaan lopen ook al omdat rondlopen de erectie niet doet verdwijnen, bij zitten ook niet maar dan valt het minder op.
  Ook ben ik van mening dat verbergen achter een handdoek of op je buik gaan liggen niet nodig is een erectie is geen misdaad en bij normaal gedrag na enkele minuten afgenomen en als iemand het ziet, tja dan is dat maar zo, maak er geen punt van.
  Zo is er al jaren een discussie of je zichtbaar bloot mag zijn in je eigen huis of tuin, als je huis of tuin geschikt is voor naaktrecreatie mag je best zichtbaar zijn en ja ook vanaf de openbare weg of je dat dan ook wilt is ieders eigen keus.
  Ik heb de tuin redelijk afgeschermd maar ondanks dat heb ik echt niet de illusie onzichtbaar te zijn en dat ik bloot loop weet inmiddels het overgrote deel van het dorp wel.
  Gedraag je bloot het zelfde als wanneer je gekleed zou zijn is er meestal niets aan de hand en die erectie, ach die is na een paar minuten al weer weg.

  Rapporteren
 • Reactielink Henk D zondag 22 mei 2022 10:44 Geplaatst door Henk D

  Beste Filip,
  Wij zijn geen herten! En een hert krijgt in principe alleen een erectie als hij een geit wil bespringen. Dit naar aanleiding van de geronnen die het vrouwelijke dier afscheid. En zullen het velen niet met me eens zijn. Op de pubertijd na krijgt een man zelden “ spontaan” een erectie. Wat mij betreft is het meestal een lichaamlijk kenmerk van “what’s on a mans mind” !

  Het is gewoon not done om met een erectie rond te paraderen en volledig onnodig. Hoe weet je dat je er niemand mee lastig valt?

  Naturisme is mijn inziens te veel verworden tot vrijheid blijheid. En respect word steeds minder gegeven maar steeds meer verwacht.

  Rapporteren
 • Reactielink Eeckhout Filip zondag 22 mei 2022 10:17 Geplaatst door Eeckhout Filip

  In grote lijnen ben ik het met u eens , maar naturisme is ook gewoon de natuur zijn gang laten gaan en als een man of vrouw even opgewonden raakt dan is dat maar zo. Waarom zou men dan niet mogen rondlopen ? Zolang de persoon in kwestie niemand lastig valt en er zelf geen probleem mee heeft vind ik alles ok. In de échte natuur ga je ook niet tegen pakweg een hert zeggen dat hij geen erectie mag hebben toch ?
  Mvg.

  Rapporteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

  

Poll

Welke vakantie heeft jouw voorkeur?

Test jouw kennis!

Ik heb een nieuwstip!

Op de hoogte blijven?

 

Sociale Media

Volg ons op Sociale Media!

Je bent dan als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over naaktrecreatie.

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Instagram

Contact opnemen

Naaktrecreatie.com
Bouwe en Tessa de Jong

Naaktrecreatie.com -

Zoeken

DMC Firewall is a Joomla Security extension!