woensdag 20 januari 2021 09:55

Mijn partner wil niet bloot met vakantie

Geschreven door
Mijn partner wil niet bloot met vakantie Mijn partner wil niet bloot met vakantie

Dit is iets wat we best wel vaak te horen krijgen via de chat of mail. In de meeste gevallen gaat het om de vrouw en de partner in kwestie vraagt dan om hulp.

Wijzelf kunnen hier natuurlijk niet zo heel veel aan doen, maar we kunnen je wel wat tips geven.

Ga eens samen naar de sauna
We kennen je partner hoogstwaarschijnlijk niet, maar wat we kunnen aanraden is om eerst eens naar een sauna (als deze straks weer open mogen) te gaan met z’n tweeën, en dan natuurlijk niet naar een badkledingdag. :-) Kies voor de eerste keer voor een sauna dichtbij huis; mocht het je partner helemaal niet bevallen dan ben je ook zo weer thuis. Laat hem/haar op deze toch wel laagdrempelige manier eens kennismaken met het rondlopen in je blootje met anderen om je heen.

Sauna nog een stap te ver?
Mocht hij/zij dit te eng vinden voor de eerste keer, dan zou het ook een idee zijn om eens in je blootje door huis te lopen. Trek dan wel eerst even de gordijnen of andere raambedekking dicht tegen de pottenkijkers. Het voordeel is dat je hier niemand anders tegen gaat komen en dat het niets kost. :-) Wellicht onwennig om zo door huis te lopen, maar je kunt wel ervaren hoe bevrijdend het is zonder knellende kleding.

Als tussenstap naar het naaktstrand?
Mocht je partner na een paar bezoeken aan de sauna enthousiast zijn geworden en heeft hij/zij geen moeite meer met bloot rondlopen, dan kan het tijd worden voor een volgende stap. Je zou bijvoorbeeld eerst ook eens naar het naaktstrand kunnen gaan; hier lopen over het algemeen meer mensen rond en je hebt niet de ‘beschermende’ muren om je heen. Het voordeel is dat je alleen de reiskosten en parkeergeld hoeft te betalen; het nadeel is wel dat het weer het niet altijd toelaat om in je blootje op het strand te gaan liggen.

De volgende stap na de sauna
We kunnen je nu aanraden om het lopen in je blootje de hele dag eens uit te proberen op een terrein in Nederland; dit kan op een van de verenigingsterreinen of campings. Het voordeel is dat je niet direct veel geld hoeft uit te geven aan een vakantie in het buitenland, als het na deze ‘proef’-dag blijkt dat zo’n hele dag tussen blote vreemden toch niet zo goed bevalt. En is dit ook goed bevallen? Dan gaat er een wereld voor je open aan naturistische bestemmingen in binnen- en buitenland, van kleinschalige accommodaties tot grootschalige campings, niet alleen in Europa, maar ook wereldwijd.


Lees ook: Twijfel je over je 1e blote vakantie?


Wat moet je zeker niet doen?
Heel belangrijk: ga je partner nooit verplichten om bloot te zijn. Hij of zij moet zich prettig voelen bij het bloot zijn; gun je partner dan ook de tijd. Voor de ene persoon is rondlopen in je blootje een grotere stap dan voor een ander, of dit nu in de privésfeer met z’n tweeën is of tussen onbekenden. Heb in ieder geval respect voor de keuze van je partner.

Als hij/zij na bovenstaande stappen niet om is – wij kunnen het ons eigenlijk haast niet voorstellen en we zouden dit ook erg jammer voor je vinden – dan vrezen we dat er geen andere oplossing is dan om het idee te laten varen of in je eentje, of met een goede vriend(in) of familielid naturistisch met vakantie te gaan.

Gelezen: 896 keer Laatst aangepast op zaterdag 20 februari 2021 12:12
Tessa

Zelf ben ik niet opgegroeid met naaktrecreatie. Mijn eerste ervaring met recreëren in m’n blootje was pas toen ik Bouwe leerde kennen. Toen wij een relatie kregen vroeg hij of ik eens mee wilde gaan naar de sauna. Ik had zoiets van “laat ik het proberen”.

Het beviel zo goed, dat we het niet alleen op de sauna en het naaktstrand hebben gehouden. In de zomer van 1993 gingen we voor de 1e keer bloot met vakantie, naar onder andere een camping in Hongarije.

Het grappige is dat ik me niet precies kan herinneren hoe deze 1e keer bloot kamperen was. Om de hele dag tussen de blote mensen rond te lopen; kennelijk was dit toch heel snel gewend.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Naaktrecreatie.com -

Zoeken