dinsdag 09 februari 2021 13:08

Een terugblik op die zomer in Callantsoog

Geschreven door
Een terugblik op die zomer in Callantsoog Een terugblik op die zomer in Callantsoog

Het is een prachtige zomer in 1975 en we kamperen met onze kleine dochter van 1½ op een camping in Callantsoog.

We wisten dat daar het 1e naturistenstrand van Nederland was en nieuwsgierig en avontuurlijk als we zijn gingen we op verkenning uit. Het was nog een aardig eindje wandelen langs de kust. Op zich al heerlijk om te doen. De kleine meid tippelde vrolijk mee maar werd toch al snel moe. Geen probleem want ik had een speciaal draagstel op mijn rug en daar kon zij heerlijk in zitten.

In de verte zagen we het bord. Voor mij een goede reden om mijn zwembroek al uit te doen. Hoewel zowel mijn vrouw als ik redelijk preuts zijn opgevoed hebben we van bloot zijn samen nooit een probleem gemaakt. Er bleek zelfs een klein tentje waar je wat frisdrank en ijs kon kopen. Dat wisten we toen nog niet dus in de rugzak behalve een paar handdoeken, een schepje en een emmertje, wat zonnebrand olie en proviand.

Het leukste spelletje van onze dochter was om mijn lijf onder het zand te begraven. Maar dat heb ik maar even toegestaan. Ik wilde naakt de zee in en lekker bruin worden.

Toen ik een ijsje wilde kopen voor mijn dochtertje stond ik in de rij bij het verkooppunt. De portemonnee in de hand want die kun je niet in je broekzak stoppen. Ik stond pal achter een dame van middelbare leeftijd met wonderschone gebruinde billen. Het leek me beter om wat afstand te houden en niet teveel te kijken.

Overigens viel het mij op dat de sfeer heel ontspannen was. Geen gedoe met handdoekjes om je middel bij het verkleden. Spontane gesprekjes met andere bezoekers. Over de meest gewone dingen. En het was er heel schoon. Geen rommel te vinden.

Na een dag genieten weer op de weg terug naar huis en met enige spijt de zwembroek weer aan. Dochterlief sliep heerlijk met haar hoofdje op mijn schouder. Wat een prachtige dag. 

Gelezen: 237 keer Laatst aangepast op zondag 28 februari 2021 10:27
Kees Mol, gastblogger

Naturist sinds 1975, gepensioneerd en voorheen werkzaam als stafmedewerker in de jeugdhulpverlening. Na mijn pensioen vrijwilliger bij Alzheimer Nederland. Vader van 3 kinderen die allen de deur uit zijn. Grootvader (Pake) van 3 prachtige kleinkinderen.

Hobby's zeilen, zwemmen, kamperen met de kinderen. Nu met de caravan naar naturistencampings. Koken met een vriendin van verschillende recepten uit alle landen van de wereld. Favoriete camping Loodsmansduin op Texel en nu Nieuw Moscou in Hollandse veld.

Nieuwste van Kees Mol, gastblogger

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Naaktrecreatie.com -

Zoeken