vrijdag 19 februari 2021 15:21

Sauna's geven aan veilig open te kunnen met maatregelen en sneltesten

Geschreven door
Sauna's geven aan veilig open te kunnen met maatregelen en sneltesten Sauna's geven aan veilig open te kunnen met maatregelen en sneltesten

De saunabranche pleit er bij de politiek en het Outbreak Management Team (OMT) voor om weer open te mogen, in eerste instantie gedeeltelijk.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellness Bedrijven (VNSWB) is saunabezoek veilig als voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen. Zo moet voor iedere bezoeker minimaal tien vierkante meter beschikbaar zijn.

Sneltesten op locatie kunnen de veiligheid verder verhogen, aldus de brancheorganisatie in een brief die ze naar het OMT, de betrokken ministeries en alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer hebben gestuurd.

Volgens de branche hebben sauna's als voordeel dat het coronavirus niet goed bestand is tegen hoge temperaturen. Daar staat tegenover dat saunabezoekers elkaar ook buiten de sauna zelf kunnen besmetten. De branche wil dat voorkomen door strenge hygiëneregels te handhaven en ervoor te zorgen dat mensen altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Lees hier het hele artikel.

Gelezen: 135 keer Laatst aangepast op vrijdag 19 februari 2021 15:37
Tessa

Zelf ben ik niet opgegroeid met naaktrecreatie. Mijn eerste ervaring met recreëren in m’n blootje was pas toen ik Bouwe leerde kennen. Toen wij een relatie kregen vroeg hij of ik eens mee wilde gaan naar de sauna. Ik had zoiets van “laat ik het proberen”.

Het beviel zo goed, dat we het niet alleen op de sauna en het naaktstrand hebben gehouden. In de zomer van 1993 gingen we voor de 1e keer bloot met vakantie, naar onder andere een camping in Hongarije.

Het grappige is dat ik me niet precies kan herinneren hoe deze 1e keer bloot kamperen was. Om de hele dag tussen de blote mensen rond te lopen; kennelijk was dit toch heel snel gewend.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Naaktrecreatie.com -

Zoeken